Odolné kotníky, antifragilní kolena, silné nohy – a řada užitečných lekcí co se rovnováhy, flexibility a síly týče: to je jen namátkou pár benefitů  Hack-dřepu. 

Tato variace dřepu byla jedním z oblíbených cviků legendárního „Ruského lva“ Geroge Hackenschmidta, slavného siláka a zápasníka. Ve své knize Way to Live (1908) Hackenschmidt slibuje, že je to „jeden z nejlepších cviků na nohy“. A nebyl jediný, kdo si to myslel. Mnoho dalších slavných jmen a siláků staré školy, jak na Západě, tak na Východě, tento dřep doporučovalo. 

Hack-dřep též rozhýbe prsty u nohou a posílí lýtka, otevře též hrudník a kyčle. Společně s pohárovým dřepem (video ZDE) a kozáčkem (video ZDE) pomůže v cestě za „palačinkou“ a rozštěpem. 

Koho bude zajímat více detailů o tomto cviku, mrkněte na podrobný článek, který jsem napsal pro naši Alma Mater, prestižní světovou školu síly StrongFirst (Antifragile and Strong Knees: The russian Lion’s Kettlebell Hack Squat). Hack Squat je mj. jedním z mnoha cviků speciálního workshopu StrongFirst RESILIENT, na kterém jsem pracoval několik posledních let a který budu poprvé učit v únoru 2019 v Itálii. 

Ostatní klidně přeskočte, mrkněte na video, a pusťte se do cvičení. Začněte s velmi lehkou bell – je to těžší, než to vypadá, uvidíte. 

KB5 Lite 10/12: Hack-dřep

Zdar a sílu!

Pavel Macek, šéfinstruktor školy KB5

Přehled jednotlivých dílů

  1. Proč se nezbavovat lehké kettlebell plus první výukové video
  2. Kettlebell páka + ohlá páka pro zdravá, mobilní a odolná ramena
  3. Kettlebell pullover
  4. Rotace ruky, hlavy a press v kettlebell get-upu
  5. Drily na aktivní zdvih nohy s kettlebell vleže
  6. Windmill série v kettlebell get-upu
  7. Kontražidle streč v kleku s kettlebell nad hlavou
  8. Kettlebell windmill
  9. Rotátor ramene
  10. Hack-dřep
  11. Jefferson curl
  12. Hokejový deadlift s kettlebell

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!