„Sezení je nové kouření“, tvrdí zlí jazykové, respektive Dr. James Levine, ředitel Mayo klininky – Iniciativy Arizonské univerzity pro řešení obezity.

Dr. Levine dodává: „Sezení je nebezpečnější než kouření, zabíjí více lidí než HIV a je nebezpečnější než skákání padákem [zdravím Radara!]… Odsuzujeme sami sebe k trestu smrti sezením.“ Dr. Levin tvrdí, že každá hodina sezení nám ubírá 2 hodiny života (pokud přitom koukáte na TV Barrandov, možná i více…).

Cha, a prý mé články jsou kontroverzní – ve srovnání s Dr. Levinem jsem žabař. Obligátní výhružné emaily tedy prosím adresujte jemu, anebo Kellymu Starretovi, z úvodu jehož vynikající knihy Deskbound: Standing up to a Sitting World úvodní info pochází.

Velké procento našich žáků však sedavé zaměstnání má, tak to prostě je, a my to samozřejmě na našich pravidelných lekcích bereme v potaz a důkladně řešíme – velká část našeho programu je de facto kontrasedící/odžidlovací.

Odlepit židli od zadku je pro většinu lidí možná důležitější než trojnásobek váhy na mrtvý tah, stojka na jedné ruce, zlepšení času v běhu na 10 km o 20 sekund, anebo kolik dají za minutu angličáků. Výhružné emaily v tomto případě adresujte přímo mně. 

Kontrasedících strečů i posilovacích cviků jsme vám již představili spoustu – tady je pro náročný boj se židlí další munice, jeden z mých oblíbených, protože:

  • zlepšuje kyčelní extenzi
  • protáhne i zadní stranu stehna (přední nohy)
  • zlepšuje flexi ramen (a tedy pozici ve vzpažení, a tím jakékoliv lifty s kettlebell, činkou či jednoručkou nad hlavou)
  • zlepšuje gymnastický most (má Nemesis, na které old man Logan pracuje posledních pár měsíců )
  • nejen strečuje, ale i posiluje… což, jak už tušíte, jsou vlastně 2 strany téže mince

KB5 Lite 7/12: Kontražidle streč v kleku s kettlebell nad hlavou | KB5

Tento cvik je mj. součástí „rozcvičky“/přípravy pohybu v programu pro pokročilé minimalisty, který jsem napsal – pracovní název Kettlebell: Royal Simple & Sinister – a který již více než rok testuje několik desítek mých žáků a kolegů po celém světě. Toužíte-li se naučit krále a cara kettlebell liftů (bent press a snatch), vyčkejte, již brzy vyhlásíme premiérový seminář – prozatím cvičte swingy a get-upy z originálního Simple & Sinister plus cviky KB5 Lite. 

Zdar a sílu!

Pavel Macek, šéfinstruktor školy KB5

Přehled jednotlivých dílů

  1. Proč se nezbavovat lehké kettlebell plus první výukové video
  2. Kettlebell páka + ohlá páka pro zdravá, mobilní a odolná ramena
  3. Kettlebell pullover
  4. Rotace ruky, hlavy a press v kettlebell get-upu
  5. Drily na aktivní zdvih nohy s kettlebell vleže
  6. Windmill série v kettlebell get-upu
  7. Kontražidle streč v kleku s kettlebell nad hlavou
  8. Kettlebell windmill
  9. Rotátor ramene
  10. Hack-dřep
  11. Jefferson curl
  12. Hokejový deadlift s kettlebell

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!