Sezení je nové kouření. Sedíme ráno u kafe, v autě nebo v MHD na cestě do práce, v práci, na cestě z práce, doma před televizí. Někteří se dokonce v sezení „zlepšují“ i v tělocvičně, ať už na rotopedu, nebo fitness strojích.

80% dnešní populace má „zkrácenou“ přední stranu stehen, „zkrácenou“ zadní strana stehen, slabé „svaly prdelní“ tzv. gluteální amnézie), slabé „jádro“, zabetonovanou hrudní páteř bolest, a z toho vyplývající kolotoč problémů – bolest kolen, zad, ramen, krku a hlavy, anebo suboptimální sportovní výkony.

Řekněme, že chodíte cvičit 2x-3x týdně, řekněme na hodinu. Co myslíte, že vyhraje – 5×8 hodin sezení týdně, anebo 3x hodina cvičení týdně? Co tedy s tím? Sedět co nejméně, a sezení prokládat kompemzačními cviky a vůbec pohybem.

Kanclfit je série 3 jednoduchých cviků:

  • „Zákop“ (streč flexorů a posílení hýžďových svalů prdelních)
  • „Páka“ (rozhýbání hrudní páteře, streč ramen, otevření hrudníku)
  • Dřep na jedné noze (kancl varianta pro každého)

Klíčová kritérie výběru „cviků“ byla jasná – žádné potřebné vybavení, a nic krkolomného, co by v práci budilo velké pozdvižení. Hrazda by by byla fajn, pauzy na cvičení místo na kafe (anebo cvičení + kafe) taktéž, ale buďme realisti.

„Páka kdekoliv“ slouží nejen jako kontr kancelářskému hrbáči, ale zlepší i vaší pozici s rukama nad hlavou – něco, co budeme potřebovat např. v mostech, anebo cvicích „se železem“.

„Zákop“ (kick back) vystrečuje ze sezení “zatuhlé” flexory, a probudí spící zadek. Má mj. i vynikající přenos do zlepšení mrtvých tahů, kettlebell cviků, bojových umění (úderů ze zadní ruky, kopů) atd.

Dřep na jendé noze nám trochu opepří vstávání a sedání si.

Cvičební program

– 3 cviky

– Každý kancelářský den

– Ideálně 3 x do hodiny (tj. každých 20 minut)

– „Zákop“ cca. 15 sekund na každou stranu, „páku“ až do dosažení příjemného protažení, též na každou stranu, dřep na jedné noze pokaždé, když vstáváte ze židle, anebo série po 3-5.

– Na všechny 3 „cviky“ navážeme v následujících dílech Školy síly, ať už v dílech věnovaných minimalistickému strečinku, cvicích s vlastní váhou, anebo cvičení s kettlebell.

– Doražte na seminář Zdraví, pružnost, síla, kondice, pohyb: OS Reset.

Zdar a sílu!

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!