Dřepy na jedné noze jsou oblíbeným cvikem cvičenců bojových umění, atletů různých oborů i členů speciálních jednotek. Máte na ně? Postavte se s chodidly těsně u sebe, a dřepněte si až dolů. Podařilo se? Dobrá zpráva, jste připraveni na nácvik dřepů na jedné noze. Pokud ne, poradíme vám, jak se na ně připravit.

Dřepy na jedné noze bez zátěže totiž nejsou nijak silově náročným cvikem – na našich dětských lekcích dřepují na jedné noze i pětiletí špunti. Řada dospělých se však s nimi potýká – ne nutně proto, že by byli slabí, ale proto že mají problémy s mobilitou a tzv. reflexivní stabilitou. Dřepy na jedné noze jsou celkovým ukazatelem, jak na tom vaše dolní končetiny jsou – a právě z tohoto důvodu velká část profesionálních atletických coachů trvá na tom, aby jejich svěřenci byli schopni dřepy na jedné noze udělat.

Na obnově mobility, pružnosti a reflexivní stability jsme pracoval v úvodních dílech „mateřské školky“ našeho seriálu, především v Resetech a strečinku. Jak jste si jistě všimli, Škola síly jsou jako šachová hra – uvažujeme na x tahů dopředu, a proto pokud se držíte programu, pravidelně strečujete a „resetujete“, měli byste být na dřepy na jedné noze více než dobře připraveni.

Pokud jste však i přes poctivé cvičení neuspěli, nezoufejte, máme pro vás speciální cviky, které vás na dřepy na jedné noze důkladně připraví – viz výukové video.

Cvičební program:

– Vyzkoušejte dril č. 1 (foam rolling), a retestujte dřep snožmo.

– Vyzkoušte dril č. 2 (strečink lýtek), a retestujte dřep snožmo.

– Zařaďte oba drily do pravidelného tréninku.

– Nezapomeňte cvičit streče z dílu strečink (především streč hamstringů a flexorů kyčlí), a samozřejmě Resety.

– Doražte na seminář Cvičení s vlastní vahou pro začátečníky: Naked Warrior.

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!