Nahý bojovníku, pokračujeme v boji se slabostí! V cestě ke kliku na jedné ruce využijeme 2 ověřených metod – kliku s dopomocí druhé ruky, a kliku na vyvýšené podložce. Horní i spodní pozici, body A a B, již máme, a tak nezbývá nic jiného je než spojit.

Budeme pracovat na striktní technice, s jasně danými standardy. Cílem není zvýšit počet ošizených opakování, cílem je zesílit, takže dodržujte prosím následovné body:

  • ramena zůstávájí vodorovně se zemí a nezvedají se, především rameno zvednuté ruky
  • chodidla se nerolují na stranu
  • kyčle a ramena klesají a zvedají se jako jeden celek

Detaily naleznete ve výukovém videu.

Jak dlouho vám bude trvat, než dáte svůj první legitimní klik na jedné ruce? Pár dní, týdnů, možná měsíců. Klíčem k úspěchu je pravidelné a dlouhodobé cvičení, dle jasně dané metody. Nepřeskakujte z jednoho cviku na druhý, nerozptylujte se, trpělivě pracujte na dovednosti síly. Cesta je cíl.

Cvičební program:

– Zvolte takovou variantu, která je relativně náročná, avšak proveditelná, a to s rezervou, ideálně takovou, kterou jste schopni provést cca. 6x-10x – ale cvičit jen „série“ po 3-5 opakováních.

– Cvičte kliky jedné ruce metodou GTG kdykoliv přes den – mezi „sériemi“ mějte pauzu 15 a více minut, každý den dejte jiný počet „sérií“ – dnes 7, zítra 12, pozítří jen 3, atd. Cvičte 3 dny za sebou, pak 1 den pauza.

– V některé dny zařaďte do cvičení i držení pozice nahoře nebo dole z předchozího dílu.

– necvičte žádné jiné tlakové cviky (bench press, tlaky ve stoje, kliky ve stojce apod.).

– Soustřeďte se na maximální zpevnění a aplikaci všech naučených principů silového tréninku.

– Doražte na seminář Cvičení s vlastní vahou pro začátečníky: Naked Warrior.

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!