Jak primitivní – ale jak účinné! Vezmete do ruky anebo do obou něco těžkého, a jdete “na procházku.”

Dan John říká: “Nošení těžké zátěže zlepší vaše atletické dovednosti více, než cokoliv jiného, co jsem kdy ve své kariéře sportovce i coache zkoušel.”

Nošení je onen příslovečný “pátý element”, chybějící článek řady tréninkových programů. Nošení těžké zátěže zlepší sílu středu a propojení X (levá noha-pravá ruka, pravá noha-levá ruka), sílu nohou, posílí úchop, zlepší kardiovaskulární vytrvalost, nastartuje ztrátu tělesného tuku a růst svalů, a zlepší výkony v řadě různých zdánlivě nesouvisejících činnostech. Co více – je sebekorektivní: buď to unesete, nebo ne.

V dnešním dílu Školy síly vám představujeme tzv. kufříkové nošení (jedna ruka) a farmářské nošení (obě ruce). Variant je samozřejmě více – v pozici po přemístění, s kettlebell nad hlavou (číšnické), mix různých pozic. Co do vybavení můžete využít v zásadě cokoliv – kettlebell, jednoručky, velké činky, pytel s pískem, atd. atd.

Zátěž, vzdálenost? Dan John říká, že jsou různé druhy nošení: Buď nosíte těžkou váhu, nebo nosíte zátěž na dlouhou vzdálenost. Nejlepší je nosit těžkou zátěž na dlouhou vzdálenost. Dan pro jistotu znovu zdůrazňuje: “Žádný cvik z mého zásobníku cviků není takovou zásadní proměnnou jako nošení těžké zátěže”. Díky tomuto “cviku” totiž zesílíte 100x více, než sezením na všech nejmodernějších fitness strojích dohromady.

Program:

– 3x týdně, na konci tréninku jako “finisher” – cca. 10 minut.

– střídejte s lezením na zemi z Resetů

– doražte na seminář Cvičení s kettlebell pro začátečníky: Simple & Sinister, kde se cvik a řadu dalších kvalitně naučíte!

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!