Než se naučíte swing, musíte se naučit mrtvý tah. Než se naučíte mrtvý tah, musíte se naučit pohybový vzorec tzv. kyčelního ohybu, jeden z nejdůležitějších atletických pohybů vůbec.

Jak jste již jistě všimli, ve Škole síly se řídíme následovným postupem:

  • naučit se pohyb
  • cvičit pohyb
  • perfektně ovládnout pohyb
  • zatížit pohyb!
  • a přidávat na zátěži, anebo dynamice

A přesně tak budeme postupovat na cestě ke kettlebell swingu a na něj navazujících cviků (clean – přemístění, snatch – trh). Dril z dnešní lekce využijí i ti, kteří cvičí konvenční mrtvý tah s velkou činkou.

Pokud nejste schopni dril provést se zachováním neutrální páteře, pracujte na streči hamstringů z dílu Strečink.

Velmi často však problém není v nedostatečné flexibilitě, ale v „pozapomnění“ tohoto pohybu, který jsme všichni jako malé děti znali, aniž by jej nás někdo učil Sledujte malé děti, když chtějí ze země zvednout míč. Sednou si dolů do ukázkovém dřepu, míč prozkoumají, obejmou a zvednou. Pokud však míč bude těžší, vystřelí jim zadeček nahoru, a míč zvednou ukázkovým mrtvým tahem.

Cvičební program:

– Cvičte dril na kyčelní pohyb ideálně kdykoliv přes den, v sériích po 10, anebo na začátku tréninku, taktéž série po 10.

– Doražte na seminář Cvičení s kettlebell pro začátečníky: Simple & Sinister, kde se cvik a řadu dalších kvalitně naučíte!

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!