Je možné získat znovu zdraví, pružnost, mobilitu, sílu, a začít se znovu dobře hýbat, tak jako jsme se před lety hýbali – jako děti? Je možné tělo restartovat, jako „náhle“ nefungující počítač, resetovat do původního stavu?

Dobrá zpráva – vše máme „zálohované“, jen jsme zapomněli, jak na to. Seznamte se s Resety, jednoduchým, avšak rafinovaným způsobem obnovy továrního nastavení.

Resety jsou série cviků ze cvičebního systému Tima Andersona a Geoffa Neuperta Original Strength (OS), vycházejícího z vývojové kineziologie. Obnova pohybu a mobility jakož i rozvoj síly postupuje přesně tak, jak jsme „cvičili“ všichni – jako malé děti.

Série cviků začíná od resetu dýchání, pokračuje přes reflexivní aktivaci „středu těla“ pomoci pohybu hlavy a končetin, přetáčení, pohupování, lezení, až k chůzi.

Správné bráničí dýchání je základem síly, rovnováhy a klidu, jakož i základem pro specializované metody, jakým jen např. “silové dýchání” (power breathing), kterému se budeme věnovat v dalších dílech. Kývání hlavou propojuje hlavu a zbytek těla. Přetáčení začíná utahovat přední a zadní X, tj. jádro (core), funguje jako příjemná masáž či foam rolling bez foam rolleru a zlepšuje polohocit. Pohupování rozhýbává velké klouby a nastavuje správné držení těla. Lezení je základem recipročního pohybu končetin (chůze, běhu, sprintu), propojuje mozkové hemisféry a je zároveň jedním z nejjednodušších a nejlepších cviků pro sílu a kondici.

Ať už jste powerlifter, vzpěrač, běžec, profesionální sportovec anebo chcete být prostě zdraví a odolní, OS je základ, na kterém vše staví vše ostatní – základ, který jsme designovaní mít. OS je základem všech ostatních tréninkových systémů – pomůže vám znovu získat sílu, mobilitu a stabilitu, kterou jsme kdysi měli jako děti.

Resety využíváme na začátku tréninku jako rozcvičku, v pauzách mezi cviky, na konci jako „docvičku“, jako korektivní cviky na zlepšení mobility a kvality pohybu jako takového. Video představuje jednoduchou sestavičku s ukázkami některých možných variant Resetů – řadu dalších progresí a regresí vyučujeme na našich seminářích Zdraví, pružnost, síla, kondice, pohyb: OS Reset.

Cvičební program:

– Dýchání cvičte cca. 3-5 minut, kývání hlavou 10x-20x, přetáčení 5x tam a zpět, pohupování 20x, lezení 20 kroků tam a zpět, chůzi 20 kroků. Více = v tomto případě lépe.

– Cvičite OS Resety ideálně každý den, kdykoliv je čas – buď celou sekvenci, nebo vybrané cviky

– Zařaďte Resety na začátku tréninku jako rozcvičku

– Cvičte vybrané Resety během v tréninku v pauzách mezi cviky

– Máte-li čas, zařaďte Resety i na konci celého tréninku jako „docvičku“, avšak v opačném pořadí, tj. ze stoje dolů.

– Doražte na seminář Zdraví, pružnost, síla, kondice, pohyb: OS Reset.

Zdar a sílu!

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!