„To, že narazíš na strop, není důvodem pro přechod na úplně jiné cviky, program nebo systém. Začít něco nového je pohodlný útěk. Dává ti iluzi pokroku, protože na začátku je vždy velmi jednoduché se zlepšit, protože je to zábava a protože jsi namožený. Otázkou však je – přiblížila tě tato novinka blíže k cíli, anebo je to jen zábavné odvedení pozornosti?“, píše Pavel Tsatsouline.

Co však s tím? Cvičit to samé, se stejnou váhou, stejný počet sérií a opakování je stejně špatně jako skákat z jednoho cviku, progamu či hračky na druhou. Jedno z řešení jsme si představili např. v minulém díle – tzv. „vlnovitost zátěže“, tj. trénink lehký, středně těžký a těžký. Druhým důležitým principem je tzv. „specializovaná variabilita“ – cvičit to samé, ale jinak. V dnešním díle Školy síly vám proto představíme některé z variant obouručního swingu.

Třetí hlavní princip už naši pravidelní čtenáři doufejm pochopili – je jím „kontinuita tréninkového procesu“, o které Pavel píše v úvodu. Pokud bych měl všechny KB5 tréninkové programy shrnout jedním slovem, byla by to trpělivost. Trpělivě, pravidelně a dlouhodobě pracovat na zlepšení kvality pohybu, síle a kondici, nesnažit se každý trénink/týden/měsíc lámat rekordy, neskákat z jedné novinky na druhou, vytrvat a splnit si alespoň minimální standardy.

To však není vše – představíme vám i jednu z nejdůležitějších sekvencí drilů na rychlost a uvolnění, tzv. Fast & Loose drily. Síla a výbušá síla je jedna věc, uvolnění a rychlost druhá. Fast & Loose drily jsou povinností nejen mezi sériemi v rámci silového tréninku, a le i v rámci cvičení vašeho sportu: jsou klíčem k rychlosti, kondici i lepší regeneraci.

Třetí extra bonus, který dnešní díl přináší, je i speciální protokol na trénink dechu. Vše naleznete v doprovodném výukovém videu.

Program

– Střídejte v rámci tréninku či týdne různé varianty swingu

– V pauzách mezi sériemi (nejen swingů, ale silového/kondičního tréninku obecně, anebo v pauzách během cvičení vašeho sportu), zařaďte Fast & Loose drily.

– Doražte na seminář Cvičení s kettlebell pro začátečníky: Simple & Sinister, kde se cvik a řadu dalších kvalitně naučíte!

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!