Zeptejte se typického návštěvníka fitka, co se mu nejvíce líbí na gymnastech, a on vám bez debat odpoví “vysekaná postava”. Zeptej se ale nějakého vážného fandy síly a pohybu, který zná všechna úskalí silového rozvoje, a řekne vám – “neuvěřitelná síla”!

V dnešním dílu Školy síly si představíme jeden z fundamentálních drilů, který provází gymnasty po celou dobu jejich sportovní kariéry, tzv. hollow position, „dutou pozici“.

Pečlivě shlédněte výukové video, a pracujte na perfektním provedení – čeká nás totiž „dutá pozice“ ve visu a následně i shyby v hollow position. Žádná žížala na háčku, žádné mrskoshyby, ale striktní shyby v „duté pozici“. Cesta k nim a řadě dalších drilů, jako je front lever či takřka neuvěřitelný „železný kříž“, začíná právě zde.

Pavel Tsatsouline o cvičení „duté pozice“ říká: „Tento cvik – kromě toho že vyseká parádní břišáky – zvětší vaší sílu prakticky v čemkoliv.“ Cvičte a uvidíte sami – je to těžší, než se na první pohled zdá – když se to ovšem dělá správně.

Zdar a sílu!

Program

– Vyberte si středně náročnou progresi.

– Cvičte série po 10-15 sekundách, se stejně dlouhými pauzami, a případně delšími.

– Zařazujte i jednodušší varianty, a občas otestuje některou z náročnějších.

– Nezapomeňte po cvičení „dutou pozici“ kompenzovat strečinkem, ať už strečem flexorů v kleku z dílu věnovanému strečinku, anebo pozící „Pes dívající se vzhůru“ z jógy.

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!