5 tipů od Kettlebell KB5 (nejen na) Vánoce…aneb udělejte si radost sami sobě!

Ignorujte všechny reklamy a přiznejte si – nejlepší investice, jakou můžete udělat, je investice do sebe sama!

Kvalitnější strava, chytré cvičení a zdravý pohyb, dobrá literatura a více odpočinku, více času stráveného s těmi, které máte rádi, více času pro sebe, co více si přát!

A kdybyste přeci jen nevěděli, server Kettlebell KB5 si pro vás připravil 5 zaujatých tipů nejen na letošní Vánoce!

Zdar a sílu!

Tip č. 1: Foam roller

5 tipů od Kettlebell KB5 (nejen na) VánoceProfesionální atleti, powerlifteři, vzpěrači, MMA zápasníci, všichni už se rolují… Vy ještě ne? Do toho! Justyna na stránkách Funkčního tréninku píše: „Představte si provázek s uzlem veprostřed – co se stane když jej budete natahovat? Uzel se utáhnete ještě více. Podobně je to i s našimi svaly – jen strečovat nestačí. Tahali bychom za konce zauzlovaného provázku. Co tedy s tím?“

Odpověď zní…. Foam rolling! Prvních pár rolování bude peklo, to nám věřte (gentlemani na našich pravidelných lekcích v KB5 Gymu pěkně skučí), ale najednou vás přestanou bolet kolena, záda, lépe se vystrečujete a zlepší se vaše výkony (!) i regenerace, ať už běháte, hrajete hokej, perete se v kleci nebo zdviháte železo. Pořiďte si co nejtvrdší a nejkvalitnější, ty levné modré se rozválí za pár týdnů!

Tip č. 2: Hrazda

Jedna z nejlepších investic pro váš silový rozvoj, ať už to bude hrazda na zeď, do dveří anebo úplně nejlépe gymnastické kruhy. Shyby a horizontální přítahy patří mezi fundamentální cviky, mj. top cviky na posilování břicha atzv. „jádra“. Kdo neshybuje, necvičí!

Neuděláte shyb? Tady je návod jak na ně. Hledáte ověřený program ma zlepšení se ve shybech? Už nehledejte a pusťte se do Fighter Pullups!

Tip č. 3: Čtečka

5 tipů od Kettlebell KB5 (nejen na) VánocePřed rokem bych lamentoval, že papír je papír, ale od té doby, co mám Kindle čtečku, jí nedám z ruky. Vyjde nová kniha, 1 kliknutí a máte jí ihned a za příznivou cenu v čtečce, žádné čekání! Doporučujeme Kindle s technologií elektronického inkoustu, zaručující pohodové čtení bez bolavých očí:

Je rozhodně z čeho vybírat, takže jen telegrafický výběr starších i novějších titulů. Přečetli jsme, opakovaně, rozhodně doporučujeme!:

  • 4-Hour Chef – horká novinka od Tima Ferrise, za 4.99 USD? No nekupte to!
  • Intervention – nejnovější kniha známého vtipálka Dana Johna; nejen legrace, ale X parádních tipů ohledně cvků, cvičebních programů, výživy atd.!
  • HardStyle Abs – mistrovské tipy od Pavla Tsatsoulina pro funkční sílu břišních svalů a modelový six-pack
  • The Primal Blueprint 21-Day Total Body Transformation – strava, cvičení, regenerace, jasně, stručně, reálně: Lifestylová „cvičebnice“ od Marka Sissona
  • Athletic Body in Balance – věnujete se funkčnímu tréninku a neznáte Gray Cooka, nečetli jste? Cože?!

Seminář KB5

5 tipů od Kettlebell KB5 (nejen na) VánoceJak jinak! Onehdá si k nám přišel jeden klučina pro kettlebell, a nesměle povídá, jestli nám to nevadí, že „cvičí s kettlebell u konkurence“. Zasmál jsem se a řekl: „Ha ha ha, klid, my nemáme v ČR konkurenci!“ :-)

YouTube swing a TGU jsou nejrychlejší cestou ke zranění, o mizerných výsledcích nemluvě. Nerad bych vás zklamal, ale usměvavé fitness mávání s plastovou dvoukilovkou má s kettlebell liftingem tolik společného asi jako tříkolka s Harley Davidsonem. Takže konec experimentů, volba je jasná – 1 kettlebell, 2 cviky, program na 3x týdně, na 4 měsíce – seminář Kettlebell KB5 Minimum!

Po Novém roce samozřejmě chystáme i dlouho očekávaný seminář s velkou činkou, seminář zaměřený na mobilitu a flexibilitu, pokračování instruktorských kurzů a řadu dalších překvapení, uvidíte!

Funkční trénink bude v lednu otevírat nový gym, KB5 Gym na četné žádosti vypisuje od ledna další pravidelné tréninky, bude kde se učit a kde cvičit!

Kettlebell

5 tipů od Kettlebell KB5 (nejen na) VánocePříruční tělocvična pro komplexní silový a kondiční rozvoj, není co řešit – žádné překvapení se nekoná. Ruce pryč od plastových, barevných a naleštěných kettlekabelek od výrobců, kteří se jen rychle chtěji svézt na popularitě cvičení z kettlebell a cvičení s kettlebell rozumí jako leg pressař dřepu. Kettlebell lifting není navoněný fitness, ale old school silový a kondiční trénink – volte poctivé železo, které přežije i 3. světovou válku!

Jakou váhu si vybrat? To jsme vám poradili na semináři, že ano!

Zdar a sílu vám přeje Justyna Macková, Pavel Macek a Team KB5!