Pokud váš sport vyžaduje vysokou úroveň absolutní síly, pokud je vaším cílem nabrat pořádné svaly, anebo prostě milujete adrenalin zvedání těžkého železa, není lepší volba než velká činka, píše v jednom ze svých článků Pavel Tsatsouline.

Cvičení s vlastní vahou, kettlebell a velkou činkou jsou 3 hlavní nástroje školy KB5 i naší Alma Mater, StrongFirst. Po „mateřské školce“ strečinku, Resetů a nápravě pohybu, základech cvičení s vlastní vahou a s kettlebell se tedy v seriálu Škola síly dostáváme k velké čince. Cviky jsme vybrali takové, abyste k jejich cvičení nepotřebovali nic jiného než podlahu a velkou činku – není tedy potřeba lavička, stojan nebo klec, ani spotter.S volbou prvního cviku jsme nemuseli váhat ani vteřinu. Mrtvému tahu aka deadliftu už jsme se věnovali pár dílů nazad, avšak s relativně lehkou kettlebell, a pro jiné účely (příprava na kettlebell swing). A právě na předchozí díly opět navážeme – projdeme si review důležitých cviků s kettlebell, podíváme se na speciální variantu dřepu u zdi, a nakonec si i sáhneme na činku. Zatím jen sáhneme – zvedat ji budeme až příště.

Cvičební program:

– Pokračujte ve cvičení s kettlebell (pohárový dřep, swing, get-up) z předchozích dílů

– Před tréninkem s kettlebell zařaďte cca. 15 minut nácviku drilů z dnešního výukového videa

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!