Kettlebell - Apple nebo MicrosoftKdyby váš pes Alík byl hudební skupina, byl by spíše Rammstein, nebo Backstreet Boys? Kdyby váš šéf byl film, byl by spíše Noční můra z Elm Street, nebo Texaský masakr motorovou pilou? Kdyby vaše manželky byla… přeskočíme… Kdyby kettlebell byla… O tom též až za chvíli, i když nadpis článku stejně už všechno prozradil.

Začněme takhle: Velká část našich cvičenců pochází ze světa, který má k silovému a kondičnímu tréninku  a tzv. „fitness“ obecně daleko – „ajťáci“, geekové, bankovní úředníci, kancelářské krysy, prostě computer mani(aci) 21. století, kteří sezením tráví hodiny a hodiny – prý se tomu říká „sedavé zaměstnání“.

My víme, s kettlebell cvičí profiatleti, MMA zápasníci, příslušníci speciálních jednotek, James Bond, vo tom žádná… Ale i spousta, spousta „ajťáků“. Nutno říci, že si vedou velmi dobře a že jim cvičení jen prospívá.

Jíst, spát, počítač, kettlebellKaždopádně – realita všedního dne: Sedí doma ráno u snídaně, sedí v autě cestou do práce, sedí za počítačem v práci. Sedí v autě cestou z práce. Někteří (neuvěřitelné, představte si to!) sedí dokonce i ve fitku, ať už na lavičce, kde pumpují bicák, předkopávají, anebo funí na rotopedu, tajně doufajíc, že konečně zhubnou. Sedí v autě cestou domu, sedí doma u televize, Facebooku nebo WoWka. (Nevíte-li, co je to Facebook nebo WoWko, vůbec neva).

Stačí zavřít oči a zahrát si na věštce: „Zkrácené“ flexory, „zkrácené“ a slabé hamstringy, ochablé „svaly prdelní“ (gluteální amnézie, odporně řečeno), slabé jádro, zabetonovaná hrudní páteř, nadváha, síla a kondička nula celá nic a sebevědomí ještě nižší, bolavá záda, kolena, krk, hlava, jánevímcoještě.

Čekáte, že napíšeme: „Pak objeví cvičení s kettlebell a zbytek je historie“. Tak jo: „Pak objeví cvičení s kettlebell a zbytek je historie“. O tom ale tento článek není, až jindy.

Kettlebell revoluce

Vraťme se na začátek. Kdyby kettlebell byla kapela, tak rozhodně AC/DC. Kdyby motocykl, tak Harley Davidson. Film? Rocky!

Našich fandů se ptáme – kdyby kettlebell byla computerová firma, byl by to spíše Microsoft, nebo Apple?

Kettlebell: Microsoft nebo Apple?

výsledky ankety

Nahrávání ... Nahrávání ...

Hlasujte a přidejte důvod proč do komentářů pod článkem!

Ostatní, kteří tak jako my píší v T602 a vypínají počítač vytažením ze zásuvky, a ptají se, jestli Jobs a Gates je nějaké komediální duo nebo zahraniční konkurence Evy a Vaška, se s klidem zdržte hlasování.