Škola síly: StrongFirst Tactical Strength Challenge

Přátelské měření sil, adrenalin a parádní výkony – to je soutěž Tactical Strength Challenge, kterou škola síly KB5 pod záštitou StrongFirst a ve spolupráci s ryze dámským gymem Funkční trénink uspořádaly na podzim v Praze.

Tactical Strength Challenge (TSC) se zrodila v r. 2002, jako soutěž pro příslušníky branně-bezpečnostních a speciálních jednotek. Jednotlivé disciplíny/cviky reflektují silové a kondiční potřeby vojáka – nošení těžké výstroje, zraněného spolubojovníka, absorbci šoku otevření padáku, šplhání přes překážky, ocelové hamstringy pro rychlé sprinty, silný úchop a kardio jak z pekla.

TSC se v průběhu let úspěšně etablovala i mezi „civili“ a stala se tak velmi úspěšnou mezinárodní komunitní událostí, která se koná 2x do roka, vždy na jaře a na podzim. Dnešní TSC disciplíny zahrnují:

  • Tři pokusy na mrtvý tah
  • Shyby – maximální počet opakování (bezpalcový úchop nadhmatem, bez švihu a houpání, krk se musí dotknout hrazdy)
  • Kettlebell snatch – maximální počet opakování z 5 minut (neomezený počet střídání rukou)

Škola síly na Xman.cz: Tactical Strength Challenge

Pořadatel TSC – naše Alma Mater, prestižní mezinárodní škola síly StrongFirst, o TSC píše: „Tactical Strength Challenge testuje tři hlavní typy síly: absolutní sílu pomocí deadliftu, relativní sílu (v poměru k tělesné hmotnosti) za pomoci shybů a kardiovaskulární výdrž měřenou prostřednictvím kettlebell snatchů. Tyto tři disciplíny testují jedinečnou rovnováhu mezi těmito dovednostmi. Zatímco těžší účastníci mohou mít výhodu při deadliftu, účastníci s nižší tělesnou hmotností budou mít výhodu při shybech a kettlebell snatch otestuje všechny účastníky stejně.“

Ve Škole síly jsme vám představili 2 ze 3 cviků, tj. mrtvý tah (deadlift) a striktní taktický shyb. Kettlebell snatch je velmi technický cvik, a je potřeba na něj být řádně připraven. Pracujte na kettlell swingu a get-upu, a jakmile si splníte navržené standardy, snatch se pod vedením kvalifikovaného instruktora naučíte za pár lekcí.

Pavel Tsatsouline ze StrongFirst, autor originálního konceptu TSC, uzavírá: „Alexandr Suvorov, vynikající ruský vojevůdce (nikdy neprohrál ani jedinou bitvu, a vyhrál jich 63) řekl: Těžko na cvičišti, lehko na bojišti! Boj nebude nikdy lehký, ale s jasně zaměřeným tréninkem se ušetří řada životů.“

Příště poslední díl projektu Xman.cz a KB5.cz Škola síly!

 


 

Chceš se hýbat lépe, dostat se do kondice, zesílit?

Pošli nám email pomocí formuláře níže a rezervuj si zkušební lekci ZDARMA!

• Krok 1: Rozhodni se, do kterého KB5 Gymu se chceš přijít podívat. Nepotřebuješ žádné speciální oblečení ani vybavení – stačí tričko, kraťasy, tenisky anebo bos.

• Krok 2: Rezervuj si lekci ZDARMA. Nejsou potřeba žádné předchozí zkušenosti či kondice – jen chuť se sebou něco dělat. Domluv se na první lekci ještě dnes! 

    Jméno a příjmení

    Tvůj email

    V kterém KB5 Gymu chceš přijít na zkušební lekci ZDARMA? (Praha 3, Brno, Hradec Králové, Zlín, Bratislava, Nitra).

    Chystané webináře, semináře, certifikace a další akce!