Kettlebell KB5 Gym BrnoKettlebell SFG1 report!

Po pětiměsíční přípravě, 5x týdně, nastal den odjezdu. Ve čtvrtek 7:30 ráno sraz v Brně před Grandem. Martin dorazil zeleným VW, max. rychlost 115 km/h. Nasedáme a vyrážíme směr Vicenza – KB5 tým ve složení Martin, Roman, Pepa, Aleš, Lory.

Všichni se známe z SFG přípravy a společných setkání u Pavla Macka, šéfa naší KB5 školy. O všeobecné veselí se stará Martin, Roman mu zdatně sekunduje. Pražská skupina vyráží po vlastní ose – Pavel, Justys, Bětka, Honza, sraz na místě.

Kolem 19:00 dorazíme do hotelu, ubytujeme se a vyrážíme na večeři.

SFG DAY 1

Na místě nás čekal mezinárodní team ve složení Master SFG Mark Reifkind(USA), Master SFG Fabio Zonin(IT), Team leadeři SFG Sasa Rajnovic(HR), James Breese (UK), Rachel Darvas(HU), Alexey Senart (FR).

Ráno vážení, testování shybů – pohoda. Následuje rozdělení do týmu, mám štěstí, jsem v týmu Mark Reiffkind + team leader Sasa Rajnovic – super. Celkem je na místě cca 100 lidí, z toho asi 30 asistentů a team leaderů.

Stavím se do první řady přímo před Rifa, kde zůstávám až do konce certifikace. Výhoda – vše máte na dosah ruky, nevýhoda – jste bedlivě sledováni:-).

Dopolední blok ve znamení swingu – učí Rif. Intenzivní výuka je prokládána jednotlivými workouty. Asistenti a team leadeři se všem intenzivně věnují, nikdo se neschová. Nejvíce oceňuji troubleshooting – z každého týmu je vybrána jedna „oběť“. Demonstruje se špatné provedení swingu, následně jsou všichni vyzváni, aby odhalili problém a navrhli řešení, velmi přínosné. Na závěr bloku vede Sasa deadstop swing workout – výživné.

Kettlebell KB5

Po obědě následuje Beast Tamer Challenge – pistol squat + tactical pullup + military pres, vše se 48 kg. Dva kandidáti – oba bohužel neúspěšní.

Odpolední blok clean (Rif) + press (Fabio). Látka je probírána nejdříve hromadně s Chief instruktorem, následuje team practise pod dohledem team leadera a asistentů.

Mezi výukou jsou zařazeny intenzivní workouty: overhead carry, double 24 kg famer’s walk, double 24 kg clean walk ladder, double press segment ladder  + spousta swingů. Při workoutech je úžasná atmosféra, u swingů celá hala počítá opakování, atmosféra je elektrizující.

A najednou je konec prvního dne. S úlevou kontroluji ruce, mozoly drží. Strečing, foam rolling, jdeme na večeři a probíráme zážitky z prvního dne.

Pozn.: Za mimořádně důležité považuji udržet příjem kalorií a hydratovat. V hale je cca 30°, odpoledne až 35°. Vypil jsem cca 5-6 litrů vody, snědl 4 proteinové tyčinky + oběd mega porce, spoustu banánů a jablek + protein drink. Večeře za dva. Ráno mám opět hlad:-).Kettlebell KB5 Team

SFG DAY 2

Ráno cítím „mírnou“ únavu a trochu hamstringy:-), nic co by nespravila pořádná snídaně.

Dopolední blok vede Fabio, věnujeme se kettlebell Get Upu, velmi, velmi podrobně! V pauzách swingy. Opět detailní troubleshooting – systém StrongFirst je opravdu skvěle propracován. Závěr bloku – two hand swing ladder. James nám opravdu nic nedaruje, jedeme na doraz.  Pro spoustu kolegů poslední hřebík do rakve jejich dlaní. Počítáme škody a jdeme na oběd.

Odpoledne Front Squat + Snatch + detailní troubleshooting.. Rif vysvětluje inovativní způsob výuky snatche.  Workout Goblet squat/ Front squat combination – vede Sasa.

V pauze Fabio zpívá všem SFG kandidátům Hart of Steel. Docela emotivní zážitek, Fabio má skvělý hlas a pořádné bicáky:-)..

Na konci dne má Rif výbornou přednášku o tom, co to znamená být SFG, systém, progrese, kam směřujeme.

Večer se účastníme společné večeře v restauraci El Filo. Dohromady snad 8 chodů, na rady Pavla a Justys šetříme síly, steaky přicházejí na řadu až jako poslední. Pavel přivezl jako dárek výběr pivních speciálů, které předáváme Fabiovi a ostatním během večeře –  trefa do černého, při našem odchodu nezbyl ani jeden kousek.

SFG DAY 3

Pořádná snídaně před snatch testem neuškodí.

Přijíždíme na místo, warm up + hodinové review všech cviků, upozornění na důležité detaily + souhrn požadovaných SFG standardů.

9:00 Snatch test

Cítím se výborně, na doporučení asistenta tejpuji ruce. Pavel se nám směje, že jsme jak mumie. Jdu první na řadu, jak jinak. 5 minut – hotovo, splněno. Pozoruji ostatní, mnohem větší a „vysekanější“ borci test nedávají. Hromadně povzbuzujeme ostatní členy KB5 týmu, atmosféra je skvělá!

Jedné italské kolegyni vypadává kettlebell při 96. opakování, shit happens.

Následují technické testy s 24 kg kettlebells: double swing, double C&P, TGU, double front squat, snatch – všichni jsou maximální soustředění a poměrně nervózní. Asistenti mají check-list na A4 ke každému cviku, zkoušky jsou super přísné.

Dostáváme volno, jdeme na oběd.

Odpoledne jsou vyzváni team leadeři, aby přednesli svoji filozofii koučingu a přístupu k tréninku. Mezinárodní zkušenosti sjednocené filozofií StrongFirst. Opravdu velmi zajímavé.

Graduation workout

V hale je vedro na padnutí, mám pocit, že jen udržet pozornost je vysilující. Vytahujeme teploměr a naměříme 35°C. Super, jde se na věc.

2xclean, 1x press, 3x front squat, položit. S parťákem, I go/you go. Asistenti roznášejí vodu, muzika burácí, jedeme na plný plyn.  Na závěr série swingů za všechny team leadery a samozřejmě i za nás, SFG kandidáty. Odhadem cca 25-30 minut.

Následuje rozdělení zpět do týmů, individuální hodnocení a rozdání instruktorských/účastnických certifikátů.

Podle našeho týmu odhaduji úspěšnost kandidátů tak na 50-60%.

Co více dodat. Pokud uvažujete o SFG certifikaci, určitě zvolte zahraniční destinaci s mezinárodní účastí. Itálie pro mě byla jasná volba, úžasní lidé, skvělá atmosféra a SFG komunita v čele s Fabiem. A navíc, kde jinde vám Master SFG zazpívá píseň jen pro Vás:-).

Na místě buďte v pohodě a koukejte si certifikaci užít, není se čeho obávat, máte přece natrénováno.

Velké díky patří Pavlovi a Justys, kteří kvůli podpoře českého KB5 týmu jeli do Itálie o týden dříve před svojí SFG II certifikací! Pavle, díky za podporu a coaching.

Kettlebell KB5 Gym Brno, Strongfirst

O autorovi: Pavel Konvalina, SFG je jedním z instruktorů KB5 Gymu Brno.

Bližší informace o silovém a kondičním trénink v Brně naleznete zde jakož i na oficiálních Facebookových stránkách KB5 Gymu Brno.

 

Úvodní foto: David Stocco, www.dlabphotography.com

Pokud se vám článek líbí a chcete podpořit naší publikační činnost, přidejte prosím komentář, klikněte prosím na „Tweet“ nebo „to se mi líbí“!

Chystané akce a semináře!

[events_list]