Kettlebell KB5Ladies and gentlemen, přátelé, kamarádi – škola KB5 slaví 5 let!

„Very KB5“ výročí – a že se toho za těch 5 let událo… Se skromností sobě vlastní musím říci – jsem na nás pyšný! Co více – jsme na vás pyšný!

RKC, CK-FMS, StrongFirst Bodyweight, učení po boku Pavla Tsatsoulina a nakonec i (především díky výsledkům našich žáků) privilegium vést kurzy StrongFirst v České republice. Na červnový SFG kurz pojedeme navíc nejen jako asistenti, ale připravujeme na jeho úspěšné složení i 7 našich žáků, yes!

K 5. narozeninám jsme si (a vlastně i vám) nadělili dárek – první oficiální mimopražký KB5 Gym, KB5 Gym Brno, a díky zájemcům z dalších měst, kteří chtějí „chytře“ cvičit, připravujeme další.

Neusínáme na vavřínech, makáme, dále se vzděláváme – cesta je cíl. „Máme jednoduchý vkus – spokojíme se s tím, být nejlepší“. Učit ostatní je totiž setsakramentský závazek, a my to víme.

Toho všeho bychom však nikdy, nikdy nedosáhli bez našich učitelů a vás, našich kamarádů a žáků.

Chtěli bychom tedy využít této příležitosti a ze srdce vám všem poděkovat!

„Na ramenou gigantů“ platí doslova a do písmene. Děkujeme našim mistrům a učitelům Peterovi Lakatosovi, Davidu Whitley, Fabiovi Zonin, Brettu Jonesovi, Tommy Blomovi, Stine Albihn a především Pavlovi za výuku, podporu, důvěru a inspiraci.

Děkujeme vám, našim kamarádům, žákům a příznivcům. KB5 není Justys a Pavel. KB5 jste vy všichni – naši instruktoři, žáci, kamarádi příznvci a fanoušci. Díky, fakt si vaší přízně ceníme.

A budeme velmi rádi, když využijete možnosti komentářů pod článkem a dáte nám vědět, co pro vás setká(vá)ní s KB5, ať už na seminářích nebo pravidelných lekcích, znamená, co vám cvičení dle naší metodiky dalo, a co nám – nám všem – ladies and gentlemen z KB5 vinšujete! Znáte to – otázky, připomínky, výhrůžky :-)

(Komentáře budeme postupně přidávat do článku, a nakonec si jej vytiskneme a budeme v těžkých chvílích číst …např. před snatch testem)

Co přejeme Justys a já vám všem? To je snad přece jasný!

Zdar a sílu!

Kettlebell KB5

Od našich žáků a kamarádů

Raněný Vyplašený Srnec: 5 let? Mam pocit,jako by to bylo loni udelali jste ohromny kus prace a zlepsujete se (a tim i nas,zaky) kazdy den. Diky za prilezitost byt soucasti velike rodiny.

Petra Bričová: Objevila jsem vás teprve nedávno, takže jsem vlastně ještě zelenáč. Ale už teď vím, že tohle je přesně podle mého gusta – spojení sytému, plánu a individuálního přístupu, vše zkombinované se skvělou atmosférou. Moc mě to baví a navíc vidím opravdu pokrok – cítím se líp, život mi tak nějak jde líp. Takže veliké díky za to, co děláte..a hlavně za to, JAK to děláte! A přeju vám, ať vás to pořád baví a ať vy „bavíte“ dál nás všechny jako doteď.

Michal Lakatos: Som v kontakte s Pavlom a KB5 gym len krátko, no okamžite som zbadal nekompromisnú latku kvality, ktorú je vidieť v každom vašom kroku a to bolo presne to, čo som hľadal. Osobný kontakt a pár rozhovorov iba potvrdili, že mám na tých správnych ľudí štastie. Teším sa na ďalšie semináre u vás. Najbližšie už tento víkend. Zdar a silu!

Honza Storm: Gratulace a jen si říkám jak je možné,že jsem se do tohohle cvičení zapojil až při 5.výročí.Kde jsem byl a co jsem dělal ty 4 předešlé. Ztrácel čas v posilovně na vymazlených strojích pro slečinky. :-( No nic jak se říká:“Lépe pozdě než-li později.“ KB5 přeju mnoho dalších ,slavných výročí. Ať je stále světlem ve tmě pro všechny co chtějí být skutečně silní. Že je to skutečně možné pozuruju pomalu,ale jistě,sám na sobě. ZDAR A SÍLU KB5!

Radek Jonáš: Velký RESPEKT Pavle a Justys… Keep blasting!!! Jsem moc rád, že jsem měl tu čest Vás poznat!

Jor Unn: Spíš než co pro mě znamená setkání s KB5 , bych chtěla napsat co pro mě znamená setkání s GYMem , Justy , holkama , které tam cvičí …

Když jsem narazila na netu na stránky Funkčního tréninku a přihlásila se na první zkušební lekci , měla jsem prvně trochu obavu – jací budou lidi , kteří tam budou? Jaká bude trenérka? Jak tam zapadnu ? Jaké to bude ?

Pak jsem přišla a všechno bylo MNOHEM VÍC než fajn. Milí a příjemní lidé. Věčně usměvavá, motivující instruktorka. Všichni – holky , které jsem v životě neviděla a neznala je – od první sekundy kamarádští, přátelští. A bylo to SUPER! Myslím , že cvičit sice správně, mít výsledky, posunovat se s výkonem nahoru, ALE chodit někam , kde se mi nechce, nebaví mě to, jsou okolo mě samé kyselé ksichty, nafoukané krávy, instruktorka co na mě hystericky ječí že mi něco nejde , když nemám dnes svůj den , … TO BY NEBYLO TO PRAVÉ.

Nejde JEN o to jak cvičit , co cvičit , proč to cvičit, ale důležitou součástí je i – podle mě – i s jakou náladou se cvičí . Zda s radostí , nebo se strachem že mě trenérka zdupe, jak malého psa a ostatní se mi vysmějí do ksichtu. Nedávno jsem říkala Justy v GYMu ( a ona se jen smála), že pro všechny okolo jsem divná, (protože nepeču cukroví ; nejím pečivo, těstoviny, luštěniny; mám divné názory a pohled na svět; nechodím na Zumbu , ale cvičím s nějakýma divnýma koulema; spím – a ráda – v lese, nejsem otrokem své domácnosti, …and so on), ale jen tady v GYMu že zapadám a připadám si normální … A je to tak !!! Našla jsem skupinu holek , které nepomlouvají za rohem, nezajímají je jen nejnovější módní odstíny laků na nehty a nejsou to žádné blbé , trapné a vymleté Barbíny. To samé platí i pro kluky, se kterými jsem se potkala na Halloween party, či na některém se seminářů, fajn kluci.

KB5 je o cvičení, správném cvičení, správném životním stylu, jídelníčku, ale pro mě osobně je nedílnou součástí spjat i se správnými lidmi – ať už instruktory, či holkami a kluky , kteří zde cvičí . Všem samozřejmě také vinšuju ZDAR A SÍLU ! A výhružku mám jen jednu , pro Justy – mě se nezbavíš !! Budu k tobě chodit cvičit dál a dál a dál a dál a dál … Uvidíme se hned zítra.

Roman Kraus: Jsem moc rád, že jsem školu KB5 objevil a že se škole KB5 daří rozrůstat, dál vzdělávat a předávat myšlenky a zkušenosti. Bude mi ctí, když budu moct do budoucna se školou KB5 víc spolupracovat, kdo ví, třeba být i součástí komunity Strongfirst a učit (a se učit) další následovníky hladovějící po kvalitě. Protože škola KB5 není jen silové cvičení – je to silná rodina, kde zdraví, síla a kondice znamená životní styl. A to se mi líbí. Pavel Macek a Justyna Macková – respekt, a přeju všechno nejlepší k 5. narozeninám!

Dana Škorpilová: Velká gratulace! Mám radost, že jsem si vás před těmi 2 roky našla, velmi si vás a vaší práce vážím a mám vás oba ráda! Přeju ještě mnoho tak úspěšných pětiletek!

Jozef Vanko: KB5 pre mňa v prvom rade otvorilo dvere do sveta naozajstného silového tréningu. K filozofii neustáleho zlepšovania sa skrz detaily a systematický tréning (practice not workout!), ktorá je mi šitá na mieru. K zdrojom, ktoré mainstream fitness priemysel valcuje tonou blbostí. A hlavne – k schopnosti preniesť toto všetko do ďalších aspektov života, či už je to šport/bu, zdravie, charakter atď. Do budúcna sú očakávania veľké, takže prajem celému KB5 ďalšiu minimálne tak isto úspešnú „pětiletku“ :)

Petra Chlupová: Jsem neskutečně ráda, že mě úplná náhoda přivedla na trénink k Justy. Je to přesně to cvičení, který jsem dlouhý roky hledala! Má to individuální přístup, přátelskou atmosféru, výsledky… Má to smysl. Děkuju moc, Justy a Pavle, za váš přístup, kterej je jedinečnej, a přeju vám hodně úspěchů, radosti a trpělivosti i do dalších let!

Vlastík Váchů: Gratuluji k vašemu výročí. Musím vám také poděkovat za Vaši výbornou práci, která mě přivedla přesně na takovou cestu, kterou jsem dlouho hledal. KB5 je pro mě rozhodně ta nejlepší inspirace. Good job, GO AHEAD !

Roman Čupera: Přátelé, kamarádi a učitelé, ze srdce Vám děkuji za Vaši přízeň, pozornost a práci, kterou každý den poctivě odvádíte. Je radost být součástí tak velké a silné rodiny, jakou KB5 bezesporu je! Ještě jednou díky a gratuluji k nádhernému výročí, dárek bude stát za to.

Martin Folwarczný: Také se přidávám ke gratulantům. Vše už bylo napsané. Vašich 5 let je pouze začátek! Rozjeli jste něco, co tu chybělo (OPRAVDOVÉ CVIČENÍ, které má hlavu a patu) a děláte to s obrovským nadšením, zodpovědností a kvalitou! Já jsem Vám vděčný za to, že vím co budu dělat celý život! Jste Pavle a Justys inspirací, že když se něco dělá pořádně, tak to stojí za to! Umíte vždy poradit, povzbudit, nepovyšujete se nad nikoho a k tomu všemu je u Vás sranda:-). P.S. dárek pro Vás samozřejmě……..nemám:)

Denisa Kelosky: The POWER COUPLE! Gratulace!

Alžběta „Kill Bill“ Mušková: Děkuji. Za všechno. Za snahu, za trpělivost, za odhodlání, za pochopení, za důvěru, za podporu, za změnu života. Držím pěsti do dalších úspěšných let! Ať se děje, co se děje, máte to u mě! :)

Zdena Dudová: Přidávám se ke gratulantům. Moje první reakce když jsem si to přečetla byla: „jenom“ 5 let? Já myslela, že už učíte odjakživa. Prostě že bůh za 6 dní stvořil svět a sedmý kromě odpočinku stvořil Pavla, Justy a celou vaší školu. Ne vážně, je vidět, že je za tím spousta práce, vážím si vás a jsem ráda že děláte, to co děláte! Pokračujte v tom, prosím!

Jacobo Lorenc: Gratuluji k výročí! A zároveň děkuji za to, co jste pro mě udělali. Kdybych u vás totiž necvičil, chodil bych do posilovny a ničil se jak ty nagelovaný chudáci na strojích. Na každý trénink jdu s radostí a těšim se jak malej kluk, ono taky kdo by se netěšil na takovou super partu a ještě lepší přístup k výuce. Do dalších let vám přeju tolik poboček, jako je v ČR mcdonaldů a hlavně sílu a zdraví!

Pavla Mun: I ode mě gratulace, obrovské díky a do budoucna to nejlepší!
Jana Magdalena Hrášková: Přidávám se ke gratulaci. I mě přivedla k Justy shoda okolností a jak jsem už možná někde psala, našla jsem, co jsem snad ani nehledala, ale rozhodně, co jsem vždycky chtěla. Systematická práce na sobě, radost z pohybu a ze sebe, zdraví a síla především. Díky moc, díky. To je to totiž ono! A skvělé je, že to sice dělám pro sebe, ale ne sama.
Em Ká: Jste jedna z nejlepších věcí, co se mi kdy „přihodila“. Děkuju, že jste, jací jste a co pro mě jste. Více osobně.
Ales Pospisil Preji hodne uspechu do dalsi petiletky:) Mam takovy pocit, ze co se ted ucim a vstrebavam me bude ovlivnovat cely zivot. Skoda, ze jsem vse neobjevil drive, ale zase jsem moc stastny, ze se to vubec povedlo!
Milan Hrubý: Ahoj Justys, Pavle, do dalších let Vám oběma přeji hlavně hodně zdraví, elánu a spoustu spokojených klientů. Když jsem Vás před rokem a půl potkal, věděl, jsem že jsem našel to, co jsem hledal a dál už nic hledat nemusím. Líbí se mi Váš osobní přístup, propracovaný systém a preciznost (někdy mě tedy pěkně štve, to ale k tomu patří :-) ) a sranda na tréninku. Věřím, že otevření další pobočky bude trvat rozhodně méně než 5 let :-) Zdravím a jedeme dál!
Jan Vorlíček: Cvičení v rámci KB5 se pro mne stalo velmi rychle nedílnou součástí života. Díky němu se cítím lépe jak fyzicky tak i psychicky. Všem instruktorům a především Pavlovi děkuji za trpělivost, osobní přístup a neuvěřitelné zapálení pro věc. Jako příjemný bonus beru to, že se mohu díky cvičení setkávat dvakrát týdně s inteligentními a milými lidmi, které spojuje společný zájem. Justy a Pavlovi přeji, abyste si laťku, kterou jste nasadili sakra vysoko, dokázali udržet i v mnoha dalších letech.