Zdravím všetkých cvičencov! Trénujem už nejaký ten rok, kedysi som robil súťažne kulturistiku no nakoľko som stále inklinoval k silovke tak som sa dostal k silovému trojboju, strongman tréningom dokonca aj k armwrestlingu. Teraz sa však už asi 5 rokov venujem tréningu s vlastou váhou a posledne som zabrdol aj ku kettlebellom. Vyhovuje mi metóda GTG, rád trénujem často a využívam dlhé pauzy a maximálne napätie. No mám 8 základných cvikov, ktorým by som sa chcel venovať a neviem ako si ich rozhodiť počas týždňovej periódy, aby som každý cvičil aspoň dva-krát v týždni.
Moje cviky:
- kliky na jednej ruke
- Pištole
- Nácvik stojky (momentálne sa sústredím na výdrž vo voľnej stojke)
- Zhyby (občas weighted a tiež vysoké zhyby, postupne by som sa rád dopracoval k muscle upom)
- KTB swing
- KTB vztyk
- KTB clean and press
Takže tieto cviky sú pre mňa základ, nerád by som sa vzdal ani jedného dokonca miestami si pridám aj nejaké tie L-sity, tucked planche, prednosy, výdrž v dutej pozícii, prípadne vranu či plank. Ako to však všetko zosúladiť dohromady aby som ostal neustále svieži a stíhal regenerovať. Svalovky nemám no po viacerých ťažkých tréningoch cítim kĺby a taký ten vnútorný nepokoj (CNC nestíha regenerovať). Za všetky typy a rady, ktoré mi pomôžu pri skladbe tréningu príp. pochopení silovej periodizácie ďakujem.
Rozvrh tréningu BW - KTB
Re: Rozvrh tréningu BW - KTB
Zdar a sílu,
Jaký jedeš aktuálně hlavní program? Na základě toho je pak možno říci, jak cvičit program vedlejší.
Jaký jedeš aktuálně hlavní program? Na základě toho je pak možno říci, jak cvičit program vedlejší.
No ja práve nemám nejaký ucelený tréning, cvičím viac-menej inštinktívne no inšpiroval som sa týmto programom:
https://www.strongfirst.cz/2018/02/nasl ... oji-silou/
Ale mierne som si ho upravil. Necvičím iba 3 tréningy ale cviky som si rozdelil tak, že cvičím dva stredné tréningy, jeden ľahší a dva ťažke...t.j. 5 tréningov v týždni.
Vyzerá to približne takto: (tréning z februára / února)
Pondelok - Stredný tréning 8 MO
1. Výdrž v dutej pozícii 3 x 15 sek.
2. Kľuky stredné t.j - nohy vo výške cca 70 cm - GTG 3 x 5 (pauzy 7 minút)
3. Výdrž vo vrane 2 x 15 sek.
Utorok - Stredný tréning 8 MO
1. BW drepy úzkym postojom 5 x 5
2. Zhyby nadhmatom 5 x 5 (GTG - pauzy cca 5 minút)
3. Stojka na hlave - výdrž 3 x 30 sek.
Streda - voľno
Štvrtok - ľahší tréning 10 MO
1. Deadlift na 1 nohe 2 x 8 (každá noha)
2. Kľuky na vyvýšenej podložke ( ruky vyššie) 3 x 8
3. Zhyby neutrálnym úchopom 3 x 6
Piatok - Ťažký tréning 3-5 MO
1. Výdrž v stojke na rukách o stenu 3-5 sérii po cca 45 sekund (GTG - pauzy cca do 10 minút)
2. Pištole 6 x 1 (na každú nohu) (GTG - Pauzy cca 6-8 minút)
3. Kývanie v dutej pozícii 2 x 20
Sobota - Ťažký tréning 3-5 MO
1. One arm push ups - na vyvýšenej podložke (ruky vyššie cca 80 cm) (GTG - Pauzy cca 6-8 minút) 5 x 1
2. Zhyby nadhmatom weighted 5 x 1-3 (GTG - Pauzy cca 6-8 minút) - váha 10 kg (každý týždeň pridávam)
3. Plank na 1 ruke 2 x max. výdrž
4. Doplnkový cvik - Dvíhanie nôh vo vise 5 x 5
Nedeľa - Voľno
Takto vyzeral môj tréning v mesiacoch Január Február (leden, únor) ...teraz som si však kúpil 16 kg kettlebell a chcel by som si pridať aj swingy, vztyky a premiestnenie s tlakom. Tých cvikov tam však mám veľmi veľa aspoň podľa môjho názoru a tréning je prekombinovaný. Rád by som ho zjednodušil, pretože venovať sa viacerým veciam súčasne mi nepríde prospešné, skôr naopak.
https://www.strongfirst.cz/2018/02/nasl ... oji-silou/
Ale mierne som si ho upravil. Necvičím iba 3 tréningy ale cviky som si rozdelil tak, že cvičím dva stredné tréningy, jeden ľahší a dva ťažke...t.j. 5 tréningov v týždni.
Vyzerá to približne takto: (tréning z februára / února)
Pondelok - Stredný tréning 8 MO
1. Výdrž v dutej pozícii 3 x 15 sek.
2. Kľuky stredné t.j - nohy vo výške cca 70 cm - GTG 3 x 5 (pauzy 7 minút)
3. Výdrž vo vrane 2 x 15 sek.
Utorok - Stredný tréning 8 MO
1. BW drepy úzkym postojom 5 x 5
2. Zhyby nadhmatom 5 x 5 (GTG - pauzy cca 5 minút)
3. Stojka na hlave - výdrž 3 x 30 sek.
Streda - voľno
Štvrtok - ľahší tréning 10 MO
1. Deadlift na 1 nohe 2 x 8 (každá noha)
2. Kľuky na vyvýšenej podložke ( ruky vyššie) 3 x 8
3. Zhyby neutrálnym úchopom 3 x 6
Piatok - Ťažký tréning 3-5 MO
1. Výdrž v stojke na rukách o stenu 3-5 sérii po cca 45 sekund (GTG - pauzy cca do 10 minút)
2. Pištole 6 x 1 (na každú nohu) (GTG - Pauzy cca 6-8 minút)
3. Kývanie v dutej pozícii 2 x 20
Sobota - Ťažký tréning 3-5 MO
1. One arm push ups - na vyvýšenej podložke (ruky vyššie cca 80 cm) (GTG - Pauzy cca 6-8 minút) 5 x 1
2. Zhyby nadhmatom weighted 5 x 1-3 (GTG - Pauzy cca 6-8 minút) - váha 10 kg (každý týždeň pridávam)
3. Plank na 1 ruke 2 x max. výdrž
4. Doplnkový cvik - Dvíhanie nôh vo vise 5 x 5
Nedeľa - Voľno
Takto vyzeral môj tréning v mesiacoch Január Február (leden, únor) ...teraz som si však kúpil 16 kg kettlebell a chcel by som si pridať aj swingy, vztyky a premiestnenie s tlakom. Tých cvikov tam však mám veľmi veľa aspoň podľa môjho názoru a tréning je prekombinovaný. Rád by som ho zjednodušil, pretože venovať sa viacerým veciam súčasne mi nepríde prospešné, skôr naopak.
Zdar a sílu,
Doporučuji přejít na nějaký jednoduchý program (2-3 cviky), dosáhnout nějakého "už ne slabý" standardu, a pak volit dále.
Poznámka: GTG musí mít 15 a více minut pauzy mezi "sety", jinak to není GTG, 1 opakování na set je málo, atd. atd.
Doporučuji přejít na nějaký jednoduchý program (2-3 cviky), dosáhnout nějakého "už ne slabý" standardu, a pak volit dále.
Poznámka: GTG musí mít 15 a více minut pauzy mezi "sety", jinak to není GTG, 1 opakování na set je málo, atd. atd.