Kettlebell -Tenis
Kettlebell -Tenis
Poradily byste mě nějaké vhodné cviky s kettlebell.Na posílení,ziskani švihu.Diky
Re: Kettlebell -Tenis
aasobul,
- nejprve vybuduj základnu obecné síly a kondice (např. náš KB1 program, anebo Kettlebell Simple & Sinister) - tzv. GPP, obecná síla a kondice
- dosáhni alespoň "Simple" standardu (např. 100 swingů za 5 minut s 32 kg, 10 get-upů s 32 kg za 10 minut)
- a poté se ozvi, a bude možno poradit SPP (speciální fyzickou přípravu) pro tvůj sport.
- nejprve vybuduj základnu obecné síly a kondice (např. náš KB1 program, anebo Kettlebell Simple & Sinister) - tzv. GPP, obecná síla a kondice
- dosáhni alespoň "Simple" standardu (např. 100 swingů za 5 minut s 32 kg, 10 get-upů s 32 kg za 10 minut)
- a poté se ozvi, a bude možno poradit SPP (speciální fyzickou přípravu) pro tvůj sport.
Zrovna u tenisu mě na švih napadá snatch, ALE - zkoušet to bez znalosti swingu, mobilní hrudní páteře a dobré mobility ramen a obecně dobrého fyzického základu je cesta do pekel. Lépe řečeno cesta k sebepoškozování a navíc bez valného výsledku.
On každý pokročilý cvik začíná stejně swingem. Píše to každý = něco na tom bude.
Píše to i Dan John a to je kapacita
http://danjohn.net/2011/11/teaching-or- ... ll-snatch/
Remember, first and foremost:
The Swing is a Swing.
The Clean is a Swing.
The Snatch is a Swing.
On každý pokročilý cvik začíná stejně swingem. Píše to každý = něco na tom bude.
Píše to i Dan John a to je kapacita
http://danjohn.net/2011/11/teaching-or- ... ll-snatch/
Remember, first and foremost:
The Swing is a Swing.
The Clean is a Swing.
The Snatch is a Swing.
S&S 32kg
Deadlift 2xBW
Snatch 24kg 100/5min
Deadlift 2xBW
Snatch 24kg 100/5min
Honzik: Pozor - cvik, který bude mít přenos do toho či onoho sportu nemusí být danému sportu vůbec podobný. důležitý je přenos, ne podobnost.
Jo to vím, já před pár lety, ještě než jsem začal pořádně cvičit, jsem šel vyzkoušet tenis a přesně vím, kde byly chyby. Nejvíc pořádná mobilita ramen, to že jsem byl slabý o tom ani slovo, tam to vše začíná a končí. Dopadlo to tak, že mi při smeči zavrzalo v rameni a byl konec s čímkoliv na pár týdnů. Teď, když jdu na badminton, tak si nejvíc pochvaluju to, co mě naučily TGU a v poslední době i snatch.
Ale autor tu otázku položil dost všeobecně. Dalo by se odpovědět stejně tak dobře Každý cvik nebo žádný cvik. Záleží kde tazatel je s momentální úrovní, je mu 15 nebo 50, je v pohodě nebo už měl nějaké zranění...
Proto ať je otázka jakákoliv, odpověď bude swing a TGU :-D Spousta lidí to nerada slyší, ale je to prostě pravda.
Ale autor tu otázku položil dost všeobecně. Dalo by se odpovědět stejně tak dobře Každý cvik nebo žádný cvik. Záleží kde tazatel je s momentální úrovní, je mu 15 nebo 50, je v pohodě nebo už měl nějaké zranění...
Proto ať je otázka jakákoliv, odpověď bude swing a TGU :-D Spousta lidí to nerada slyší, ale je to prostě pravda.
S&S 32kg
Deadlift 2xBW
Snatch 24kg 100/5min
Deadlift 2xBW
Snatch 24kg 100/5min
Díky moc za odpověď,
akorát přes zimu hrají 1-2 krát týdně tenis,plus 1za měsíc o víkendu turnaj.Tak pro mě bude asi těžké se dostat třeba na 32 kg-swing apod.
Minulé roky jsem jsem dělal swing max.16 kg
akorát přes zimu hrají 1-2 krát týdně tenis,plus 1za měsíc o víkendu turnaj.Tak pro mě bude asi těžké se dostat třeba na 32 kg-swing apod.
Minulé roky jsem jsem dělal swing max.16 kg
aasobul: Nebude to "těžké" - bude to jen nějaký čas trvat. Stojí to za to? Ano.
Ještě bych se chtěl zeptat jestli je vhodné prigram Simple &Sinister,pro dceru 16 roků?
Díky
Díky
- ano.