Najprv k programom - mam celkom rad, ked idem jeden program dlhsie a len navysujem vahu, ale jedneho dna to cloveka omrzi. ROP som siel rok a pol, 20, 24, 28kg, zacal som s 32, no ale potom mi to uz pekne liezlo na mozog, takze som preladil na maratonsky trening + S&S a nejake zhyby. Jedneho dna ta potreba zmeny proste pride a vtedy je fajn mat vhodne vahy bells poruke. ;)Honzik píše:Jenže tady se bavíme o dvou různých programech, já když dokončil S&S s 32kg tak jsem byl schopný bez předešlého řízeného tréninku udělat pouze 1 opakování na MP s 24kg. Je fakt, že skok o 8 kg na snatch, MP, clean&jerk je hodně, ale skok o 4 kg na swing(nejdříve obouruč, pak jednoruč) a TGU je zase málo. Toť můj názor. Máte-li prostor a finance mít to odskákané po 4 kg, pak ok, ale já už takhle mám doma 16,24,32 a před nákupem 40 a později 48 mi zase přijde praktičtější pořídit ještě 1x 24kg a 1x 32kg, abych mohl jet double cviky. To je taky na zvážení, protože to poskytne nástroj na horizont mnoha let dopředu.
K skokom - jasne, swingovat sa da aj s +8kg odskokom, no problem. Pri TGU to uz nie je take jednoznacne, napriklad mna nebavia polovicne getupy, takze zaradovat medzi 32kg 36kg bolo najoptimalnejsie. So 40kg si to neviem dost dobre predstavit.
Ale samozrejme, to co hovoris, je teoreticky mozne, tak som zvedavy na prenos do praxe, Tvoj log sledujem. ;)