Primal Blueprint: „V jednoduchosti je trasa“ [.pdf ke stažení]Žijeme v době, kdy věda dosáhla takového pokroku, že co není vědou podloženo, jako by neexistovalo. Problém však nastává ve chvíli, kdy jsou vědecky podložená naprosto protikladná tvrzení. Co pak?

Dokud jsem se bezmezně řídila „návodem“ svých rodičů, později učitelů a trenérů, vše se v životě zdálo jednoduché a jasné. Názor rodičů byl svatý (musel být), učitelů se dal snadno ověřit v pravidlech českého pravopisu či matematických tabulkách (tak často se nemění) a všichni jsme chtěli jednou být tak dobří jako náš trenér, náš bůh. Jak to však v životě chodí, postupně dospíváme a čím více lidí v životě potkáváme, čím více informací získáváme, tím větší nepořádek v hlavě máme. Ano, to je ta chvíle, kdy se snažíme udělat si na věci vlastní názor. Ale jak? Dopadne to tak, že začneme hledat ve vědecky podložených faktech (kdo to snad máte jinak?). Tak jsem začala i já…

…„Sókrates měl pravdu!“, prohlásila jsem ve chvíli, kdy jsem ve svém životě dočetla již 41. knihu o výživě a stále jsem nevěděla jakou cestou se mám dát. Zkoušela jsem všechno možné, dělala jsem si výpisky, vyškrtávala postupně fakta, na kterých se autoři neshodovali. Alespoň do chvíle, kdy nebylo co škrtnout.

Zařekla jsem se, že již žádnou další knihu o výživě číst nebudu. Jak vždy říkala moje maminka, tělo si řekne na co má chuť. Tak jo. Jednu čokoládu prosím. Stejně tak přeci v životním stylu. Kdo by neznal spásná doporučení: Poslouchej své tělo. Jdi spát, když jsi unavený. Když se necítíš dobře, necvič. Hm, fajn. Plán na další půl roku: hibernace.

Tak tohle je ta přirozenost? Možná jsem se měla narodit jako medvěd. Ke štěstí trocha medu a zimní spánek. Čas na přečtení 42 knihy? OK, poslední šance. Primal Blueprint: vraťte se zpět ke kořenům. O něco takového jsem se snažila přeci! No, tak se předveď Sissone.

Primal Blueprint: „V jednoduchosti je trasa“ [.pdf ke stažení]

A helemese. Ono to dává smysl. Vždyť je to jasné. Ale, to ví přece každý. Něco nového tam nemáš? Nemá. Opravdu je to všechno tak jednoduché. Tak jednoduché, že ačkoliv stačí následovat 10 jednoduchých pravidel, tak autorovi zabralo celých 440 stran, aby měl jistotu, že jsme vše pochopili. Aby nám dal odpověď na všechna naše proč a smazal většinu ale. Proto apeluji na všechny, kterým nestačí na otázku proč: „protože jsem to řekl“, přečtěte si knihu, nechte se navést zpátky na cestu a pak klidně dále studujte a bádejte. A pro případ, kdybyste přeci jen ztratili stopu, mějte v záloze můj stručný výcuc z výše opěvované knihy.

 „Zkoumáme-li všechny velké pravdy, zjistíme nakonec, že jsou jednoduché a snadno pochopitelné, pokud ne, nejde o velké pravdy.“

                                    – Napoleon Hill

„V jednoduchosti je trasa“

                                    – Kateřina Lisová

Pro stažení ebooku Primal Blueprint Cheet Sheet v .pdf KLIKNI ZDE!

O autorce:  Kachnička Lisová, instruktorka sebeobrany působící v Krav Maga Academy Praha, věčná a nadšená studentka nekonečně fascinovaná potenciálem lidského těla a mysli, který rozvíjí především pravidelnou meditací s kettlebell v dejvickém ladies gymu Funkčního tréninku Praha a milovanými bojovými sporty. 

Chceš-li být nejlepší, musíš trénovat pod vedením těch nejlepších. Kontaktuj nejbližší KB5 Gym!

Chystané akce a semináře!

[events_list]