Kettlebell trénink pro MMAS kettlebells jsem koketoval už před tím, než jsem poznal Pavla Macka a dorazil do KB5 Gymu. Ale sám jsem cítil, že z YouTube se techniku těžko naučím a protože, jako ostatně všichni zápasníci, hledám dokonalost, chtěl jsem víc. Proto jsem se začal pro zápasníky Penta Gymu shánět někoho, kdo by nám udělal seminář cvičení s kettlebell.

Pavel mi na sjednané schůzce vyrazil hned v úvodu dech, protože mi nabídl rovnou dlouhodobou spolupráci na silové a kondiční přípravě pro „pár zápasníků, co budou dodržovat plán a budou se chtít zlepšit“.

Well, that escalated quickly. Dohodli jsme pár podrobností a za chvíli jsme v sestavě Viktor Pešta (UFC fighter), Ondřej Skalník (profi fighter a sympaťák – pozn. autora), Michal Hořejší (v přípravě na návrat do klece po delší zdravotní pauze) a Jirka Paluska s Tomášem Žákem (připravující se na mistrovství Evropy a světa) dorazili na intro seminář.

KB5 Fight ProNikdy jsem si nemyslel, že jsem na tom tak bídně – jak silově, tak pohybově. V preclíku jsem hekal jak stará bába a při kettlebell Get-Upu jsem pokukoval po dvanáctikilové bell a pod „šestnáctkou“ jsem selhával. Navíc rady ohledně životosprávy byly pro mnohé zdrcující, ale naše partička „batátovou dietu“, „ve 22:30 na kutě, gentlemen“ a „žádné mléko znamená žádné Granko“ brala s humorem, ač nám srdce krvácela.

V létě 2014 jsme začali pravidelně chodit do KB5 Gymu a najeli pod vedením Pavla  a Vaška na KB5 Fight Pro(tokol). Po půl roce práce vidím výsledky: nízkosacharidová strava a dvě jídla denně (oběd a večeře) mi pomohly v práci, kde nemám poobídkové spací stavy, ale i v tréninku, kde jsem správně namotivovaný a připravený dřít. Ranní tréninky a filosofie, že „víc je někdy míň“, mě neničí na zbytek dne, naopak se cítím po tréninku skvěle a jsem nabitý do dalšího tréninku. Mnohem lépe se hýbám, mobilita se zlepšila a krom toho se konečně nehrbím. Vypustil jsem řadu cviků z přípravy – především sedy-lehy, dlouhé výběhy a angličáky. Nahradil jsem je dětskými krůčky (Baby Crawl), procházkou a krásnými kliky.

 Ale co je hlavní, tak jsem zesílil! Po 7 měsících tréninku vytáhnu v kettlebell Get-Upu nad hlavu skoro polovinu své váhy (32 kg), ale to není zas tolik důležité. Největší posun totiž vidím v samotném tréninku MMA, především při wrestlingu/zápasení/takedownech. Přenos kettlebell swingu vidím nejvíce při práci na kleci a takedownech s využitím pletiva. Get-Up cítím při boji na zemi, zvedání se ze žíněnky se soupeřem za krkem a ve stabilitě postoje. O zesílení úchopu ani nemluvím.

O autorovi: Ondřej Skalník (7-5-0) reprezentuje v bantamové váze (-61 kg) Penta Gym Prague v MMA a grapplingu na domácích i zahraničních kolbištích. Pyšní se titulem amatérského Mezinárodního mistra Slovenska v MMA 2012 a také trenérskou licencí Shooters MMA pod Augustem Wallénem (Švédsko).

Kettlebell trénink pro MMA

Chceš-li být nejlepší, musíš trénovat pod vedením těch nejlepších. Kontaktuj nejbližší KB5 Gym!

Chystané akce a semináře!

[events_list]