Franta KocourekLegendární moravský silák, zápasník, bavič a Brňák, nástupce prvorepublikových strongmanů Gustava Frištenského a Fráni Česala, Franta „Kocór“ Kocourek alias Boris Tyger, Zlatý Torro čili Býk argentinských pamp. Prostě borec. 

Přinášíme vám odkaz na vynikající dokument o tomto legendárním českém silákovi, který odvysílala ČT2.

Speciální hold by Kocórovi chtěli vzdát naši moravští girevici z KB5 Gymu Brno a KB5 Gymu Kuřim, jejichž přáním je navázat na mistrův odkaz. Franta Kocourek je totiž, jak v u nás v gymu říkáme, „very KB5“. Nejenomže byl silný jako býk, ale byla s ním i prča.

Přátelé železa z Brna i odjinud, podpořte prosím petici na pojmenování jedné z brněnských ulic právě na počest lamželeza Franty Kocourka.  Jak píše jeden z fanoušků: „Silák, gladiátor, recesista, srandista a štatlař Franta Kocórů si prostě zaslouží, aby i ve štatlu měl svou štreku, což každej brňák góme!“ :-)

 

Podzimní nábor do všech KB5 Gymů! 

S předstihem upozorňujeme na podzimní nábor nových žáků do všech KB5 Gymů (Praha, Brno, Kuřim, Tábor) – počet míst je omezený, neváhejte a přihlašte se ještě dnes!

 

Pokud se vám článek líbí a chcete podpořit naší publikační činnost, přidejte prosím komentář, klikněte prosím na „Tweet“ nebo „to se mi líbí“!

Chystané akce a semináře!

[events_list]