Kettlebell bent pressKettlebell bent press patří v KB5 mezi našė nejoblíbenější lifty. Pečlivému studiu bent pressu jsem věnoval mnoho let, de facto více než kterémukoliv z liftů, z x rozličných zdrojů. Jak bent pressovali Sandow, Saxon, Inch, Jowett, Matysek, jak Klein, Hoffman? Bent press je láska ne první pohled, na celý život.

Zásluha o novou vlnu zájmu o bent pres spatří jednoznačně našemu učitel, Pavlovi Tsatsouline, a jeho žákům, především Davidovi „Iron Tamer“ Whitley, se kterým jsme techniku bent pressu konzultovali na našem instruktorském kettlebell kurzu a jehož tipy je povinností bedlivě sledovat.

 

Devizou naší školy je jasná, progresivní metodika „výuky síly“, přinášející výsledky. To byl mj. jeden z hlavních důvodů, proč nás Pavel Tsatsouline pozval, abchom s ním učili na StrongFirst Bodyweight kurzu ve švédsku a proč nám posléze nabídl možnost vyučovat kettlebell a bodyweight kurzy pod záštitou StrongFirst. Nešlo jen o naše výkony, ale o výkony našich žaček, které shybovali, dřepovali na jedné noze, klikovali na jedné ruce. Pavel nám řekl, že je na nás pyšný, a to právě proto, že jsme byli schopni své dovednosti předat (dle jeho slov) i žákům „další generace“.

Dost omáčky, k věci – tento post je především poctou našim ladies z Funkčního tréninku Praha. Krásná Pavla M. na videu níže začala pracovat na bent pressu o prázdninách, pod vedením instruktorek Míši a Péti., žaček Justys, podle jasně dané, ověřené metody. Neučil jsem jí bent press já, ani Justys, ale naše instruktorky. Pavla včera dala na bent press 32 kg. A to není vše – řada dalších ladies splnila kettlebell snatch test s předepsanou váhou (včetně Pavly, 108 snatchů s 16 kg). Instruktorským kurzem StrongFirst by prošly jako kosa lánem obilí.

Pavlo, Péťo, Míšo a „Kill Bill“, Justys – poklona ladies, v tichém úžasu a s úctou smekám.  Kalos sthenos,“krásná síla“.

Zdar a sílu!

Pavel Macek

PS: Komentář mistra bent pressu „Iron Tamera“, Master SFG, k videu níže? „Truly beautiful bent press.“

Pokud se vám článek líbí a chcete podpořit naší publikační činnost, přidejte prosím komentář, klikněte prosím na „Tweet“ nebo „to se mi líbí“!

Chystané akce a semináře!

[events_list]