Kettlebell KB5 Challenge 2013

Škola Kettlebell KB5 má na svém kontě řadu prvenství – první kettlebell škola v ČR; první oficiálně certifikovaná škola v ČR (RKC, SFG, CK-FMS); první a nejnavštěvovanější kettlebell portál, věnovaný ostatně nejen cvičení s kettlebell, ale i posilování s vlastní vahou, velkou činkou a old school silovému/kondičnímu tréninku vůbec.

To vše i díky vám, našim žákům, kamarádům a fanouškům – díky!

Dost ale machrování, nejlepší je Ferda. Neusínáme na vavřínech a jedeme dál; při příležitosti 4. výročí spuštění portálu KB5.cz s radostí (a konečně!) oznamujeme dlouho připravovanou akci: Soutěž a slavnost nazvanou KB5 Challenge, první ročník, 2013!

Čestným in memoriam patronem je slavný old school silák a girevik českého původu, Anton Matysek (viz plakátek vlevo), kterému je tato akce věnována.

Curriculum školy Kettlebell KB5 se skládá z celkem 5 typů cviků – horní tlaky (military pressy, jerky… ), horní tahy (např. shyby, přítahy… ), spodní tlaky (výkroky, dřepy… ), spodní tahy (swingy,  snatche… ) a komplexních cviků (TGU, bent press… ). KB5 Challenge tedy ověří vaší sílu v celkem 5 pečlivě vybraných disciplínách kettlebell pentathlonu:

  1. Military Press: S co nejtěžší kettlebell – 1 opakování na každou stranu
  2. Taktický shyb: Nadhmatem, palec přes, bez kettlebell – maximální počet opakování
  3. TGU: S co nejtěžší kettlebell – 1 opakování na každou stranu
  4. Pistol: Dřep na jedné noze s co nejtěžší kettlebell – 1 opakování na každou stranu
  5. Snatch: Maximální počet opakování za 5 minut (libovolný počet změn rukou, kettlebell je dovoleno položit na zem)

Podrobná pravidla naleznete v sekci „Ke stažení„!

Pilotní (de facto zkušební) ročník soutěže je prozatím jen pro žáky školy KB5/Funkční trénink Praha (ať už cvičence pravidelných tréninků, absolventy seminářů či instruktorských kurzů) a pozvané hosty.

KB5 Challenge však není jen soutěž, ale i slavnost silového a kondičního tréninku. Součástí doprovodného programu budou přednášky,  projekce a další zajímavé akce. Přijďte se podívat, fandit a naučit se něco nového, vstup zdarma!

  • Kdy? 6. dubna 2013 od 10 h.
  • Kde? KB5 Gym – Funkční trénink Praha, Wuchterlova 1, Praha 6 – Dejvice.

Chcete se podílet na Kettlebell KB5 Challenge podílet jako mediální partneři nebo sponzoři akce?

Kontaktujte nás!

Zdar a sílu – KB5!